Zomerkamp

Het zomerkamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Deze valt meestal  in de eerste week van de zomervakantie. Wij proberen hiermee zoveel mogelijk rekening te houden met de vakantie van de ouders. De Welpen slapen in een blokhut. De Scouts  slapen in de tenten. Wij gaan met twee speltakken tegelijk op kamp. In principe worden de Welpen gebracht en de Scouts  gaan met de fiets. Als men mee op kamp gaat betekent dit, dat men voor de hele periode gaat. Men mag tussendoor niet naar huis (verjaardag /sport enz.) Krijgt iemand heimwee dan mag men natuurlijk eerder naar huis. De volgende dag terug komen is niet meer mogelijk. Elk jaar is er tijdens het kamp een thema.  De opening van het kamp is altijd op de zondag tussen 11.30-13.00 uur. Wij verwachten natuurlijk iedereen in het thema verkleed.  Alle familieleden zijn dan ook van harte welkom. Na de opening gaan de ouders. De Welpen worden op donderdagavond opgehaald. De “overvliegers” en de Scouts blijven een nacht extra.

De oudere speltakken gaan apart op kamp. Soms het buitenland en soms in de winter.