Vrijwilliger worden

Bij Scouting Langenboom zijn er verschillende soorten vrijwilligers. We hebben natuurlijk de stafleden, zij verzorgen het programma voor de kinderen. Maar ook als je liever geen leiding wordt kunnen we je goed gebruiken! 

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken voor scouting? Kom gerust een keer langs om te kijken of leiding zijn iets voor je is, of dat je misschien een commissie wil versterken. Je kan ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Activiteitenteam

Aan het begin van het seizoen wordt tijdens de ouderavond geinventariseerd wie voor het nieuwe seizoen in het A-team willen plaatsnemen. Het A-team ondersteunt de staf bij praktische/ organisatorische zaken. Denk aan het regelen van:  vervoer van bagage, catering tijdens grotere activiteiten, dassen naaien of juist rollenspelers bij een groot spel.  

Klusouder

We vinden het heel erg fijn als ouders een handje helpen in en om de blokhut. Hiervoor worden klusmiddagen georganiseerd waarbij een lijst van klussen wordt afgewerkt. Ouders kunnen een voorkeur aangeven tussen soorten klussen. Denk aan tuinactiviteiten of juist iets maken/herstellen.

Materiaal

In onze blokhut hebben we een magazijn met materiaal. Ter ondersteuning van de speltakken is het belangrijk dat er mensen zijn die er voor zorgen dat materiaal veilig blijft voor de kinderen.  Kun je hier iets in betekenen? Laat het ons weten.

Blokhutbeheerder

De blokhutbeheerder regelt zaken rondom het verhuur verhuur van de blokhut, veiligheid van het gebouw en stuurt de schoonmaak aan.. Ben je handig en wil je helpen, mail dan  

NL-Doet

Ook Scouting Langenboom doet mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL-Doet. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, aanmelden kan via de website vanNL-Doet.