Bij Scouting zijn verschillende tradities. Denk hierbij o.a. aan de kleding. Het openen/sluiten van het groepsdraaien. Ook sommige activiteiten vallen daaronder. Zo kent bijna iedereen in Nederland Heitje voor karweitje.

Openen en sluiten  Bij het begin van het groepsdraaien (opkomst genoemd)  wordt er “geopend”. Sommige groepen hijsen de vlag. Wij doen dit niet. Bij ons opent elke speltak op zijn eigen manier. Meestal is dit d.m.v. een yell.

Installeren Je hebt een paar keer meegekeken en gespeeld bij een speltak en je besluit dat Scouting écht iets voor jou is. Je wordt lid van Scouting Langenboom wat betekent dat je na een paar maanden geïnstalleerd zult worden als scout. Na het doen van de belofte krijg je als echte scout het speltakteken en het installatieteken op je scoutfit en je ontvangt een groepsdas. Nu hoor je echt bij de groep! Als geïnstalleerd scout ben je betrokken bij en voor langere tijd verbonden aan de groep. Wil je meer weten klik hier.

Scoutfit

De Scoutfit is het tenue dat we allemaal dragen zodat je laat zien dat je bij Scouting hoort.Net als andere verenigingen. De kleur/soort blouse geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Bij ons dragen de oudere speltakken een zwarte polo i.p.v. een blouse. Hier is voor gekozen omdat het meer van deze tijd is. Verder dragen alle speltakken een zwart fleecejack voorzien van ons eigen logo.Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het zomerkamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Zolang je nog niet bent geïnstalleerd, draag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. De meeste onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl.  De zwarte polo's en fleecejack kunnen via de teamleider besteld worden.