In 2002 zoeken twee ouders voor hun kinderen een jeugdvereniging die wekelijks spelaanbod heeft. Al snel valt de keus op Scouting. Een van de weinig verenigingsvormen waar kinderen niet hoeven te presteren. Niemand is de beste, niemand kan falen. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting helpt jongvolwassenen uit te groeien naar zelfstandige leiding. Ze starten met een groep van 25 Esta’s onder de vleugels van Scouting Mill.

In 2008 wordt het een zelfstandige vereniging. Scouting Langenboom is uitgegroeid tot een vereniging met alle leeftijdsgroepen van 7 t/m 21 jaar. Meer dan de helft van de leiding bestaat uit oud leden.