In 2002 werd de scouting in Langenboom opgericht. Nu 15 jaar later zijn wij in het dorpsbeeld niet meer weg te denken. We zijn een leuke en gezellige scoutinggroep, met een hoop leden die al enige tijd bij de groep zitten. Een groot deel van de vrijwilligers loopt al op scouting Langenboom rond sinds ze zelf esta of  welp waren, wat een enorm hechte groep creëert. Een ander gedeelte bestaat ook uit ouders. Hiermee hebben we ook direct feeling met de ouders van onze leden.Natuurlijk zijn nieuwkomers ook hartstikke welkom en zitten deze er ook zeker tussen en vullen de groep goed aan.Als groep staat we er om bekend dat we iedereen in de groep opnemen. Jong en oud. Als vereniging hebben wij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Wij organiseren met regelmaat grote activiteiten voor ons dorp.

Sommige stafleden zijn in verschillende speltakken actief. De speltakken helpen elkaar uit en de kinderen vinden het ook leuk samen met anders speltakken iets te ondernemen.Het voelt als een vriendengroep.

We zijn als groep vooral op buiten gericht.Met goed weer bevinden wij ons ook zoveel mogelijk buiten of in de bossen. We bieden een afwisselend en uitdagend spelaanbod. Bij de jongere speltakken, de  welpen, wordt er samen gespeeld en er is ook kennismaking met de scoutingtechnieken.Zo leren ze de eerste pannenkoeken zelf bakken.  Bij de oudere speltakken, de scouts en Explorers, gaan de jongeren de scoutingtechnieken beheersen en kunnen ze er veel uitdagende programma’s mee doen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld verschillende routetechnieken gebruiken om een tocht te lopen, vuur maken op verschillende manieren en van alles bouwen met touw en houten palen. Maar ook creativiteit, theater of je eigen maaltijd koken/ bereiden komt voorbij.

Leer onze groep beter kennen door te klikken op het kopje speltakken waar je meer te weten komt over de verschillende leeftijdsgroepen en de leiding.